Jump to content

Custom Search


Welcome to the Ford Fusion Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Fusion Forum
 
Like most online communities, you must register to create a topic, reply to a topic, post photos and more. Registration is free, simple and takes only a few minutes. 
 
By becoming a member, you'll be able to:
 
• Choose your own social group icon
• Start new topics and reply to posts
• Subscribe to topics and forums to get email updates
• Create your own profile page and make new friends
• Send personal messages to other members
• Create a photo album and upload your own photos. . more!

 
Choose your Ford Fusion Social Group!
 

Posted Image
 
Click here to register now
 
Guest Message by DevFuse

 Get your Fusion Registered at the official Ford Authorized Registry here!


Photo
- - - - -

My Ford to My Ford Touch?

Audio Modification

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   chrismcgrath74

chrismcgrath74

    New Fusion Member

  • Fusion Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Bangor, Maine
  • My Fusion:2016
  • Current Vehicle:2016 Ford Fusion S
  • Social Group: myfusion

Posted 15 October 2016 - 01:18 PM

Hi fellow owners. I have a 2016 Fusion S with the base My Ford system with (I believe) a 4" screen and 4 speakers.

My question (I'm sure has been asked a million times. I do apologize) is it possible with current Ford wiring, to switch it out my head unit for a 2013-16 My Ford Touch system? With the proper face plate of course.

I have a big salvage yard in town, and I went to price a factory system, they told there are so many different combinations that I would need to know exactly what I was looking for.

Any advice would be much appreciated. Thanks everyone.







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   Waldo

Waldo

    Fusion Forum Member

  • Fusion Member
  • PipPip
  • 1,037 posts

Posted 16 October 2016 - 07:16 PM

Don't bother, it's so much more complicate than you could ever imagine.  You'd basically need to change the entire electrical system of the whole car.



#3 OFFLINE   chrismcgrath74

chrismcgrath74

    New Fusion Member

  • Fusion Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Bangor, Maine
  • My Fusion:2016
  • Current Vehicle:2016 Ford Fusion S
  • Social Group: myfusion

Posted 16 October 2016 - 07:18 PM

Okay, thank you. I appreciate it.

#4 OFFLINE   Hdale85

Hdale85

    Member

  • Fusion Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Ohio
  • My Fusion:2013
  • Current Vehicle:2013 Ford Fusion SE
  • Social Group: myfusion

Posted 17 October 2016 - 03:45 AM

People sell kits to do it, certainly don't have to replace the whole electrical system of your car from what I gather......



#5 OFFLINE   Waldo

Waldo

    Fusion Forum Member

  • Fusion Member
  • PipPip
  • 1,037 posts

Posted 17 October 2016 - 07:19 AM

People sell kits to do it, certainly don't have to replace the whole electrical system of your car from what I gather......

 

You might be thinking of the update from Sync 2 to Sync 3, that's relatively easy.  What the OP wants to do is much more complicated, for example the non-hybrid S doesn't have auto climate control but any Fusion with MFT does.  So he'd have to at least update the climate system.  Then there's the cluster that is different between the S and MFT.  If you're changing the cluster than you need to reprogram just about everything else since the cluster is the main gateway module.



#6 OFFLINE   Hdale85

Hdale85

    Member

  • Fusion Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Ohio
  • My Fusion:2013
  • Current Vehicle:2013 Ford Fusion SE
  • Social Group: myfusion

Posted 18 October 2016 - 02:16 AM

Yeah there are at least 2 people that sell a 4" to MFT upgrade where they pre-program the modules and ship you a harness adapter and everything. 

 


Edited by Hdale85, 18 October 2016 - 02:16 AM.


#7 OFFLINE   timwil56

timwil56

    Advanced Member

  • Fusion Member
  • PipPipPip
  • 403 posts
  • Region:U.S. Northern Plains
  • Location:Minneapolis, MN
  • My Fusion:2017
  • Current Vehicle:2017 Fusion SE
  • Social Group: myfusion

Posted 18 October 2016 - 07:07 AM

Wouldn't the entire center console need to be changed to fit the SYNC 3 screen and components?



#8 OFFLINE   Hdale85

Hdale85

    Member

  • Fusion Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Ohio
  • My Fusion:2013
  • Current Vehicle:2013 Ford Fusion SE
  • Social Group: myfusion

Posted 18 October 2016 - 09:12 AM

Yeah the panel is different, but the connections and controls are the same on all the panels and swapping over to the MFT also gives you the onscreen controls for HVAC and such as swell. Also you don't have to swap the cluster but you can, and other than getting the mileage correct that's all 100% plug and play if you already did the MFT kit. You don't even need to add an amp from what I gather as the stock radio can be programmed to put out high level outputs or low level for an amp. 

 

This guy does kits for the fusion, there is like 1 or 2 more that I know of but don't remember them right off the top of my head.

https://www.youtube....5UiFQU8A/videos






Custom Search







Privacy Policy Terms of Service ·